Villa Mare

A Villa Mare nevezetű Rantasalmi ház lett a legnépszerűbb a 2004-ben rendezett finn Hartola Kiállításon.

A kiállítás látogatói választották meg a Villa Mare-t az év legjobb házának. A gerendaházat Timo Akras tervezte.

A gerendaház építők és építtetők már nem elégednek meg a hagyományos értékekkel, a modern irányzatok is egyre nagyobb teret nyernek. A cél: a biztonság és a kényelem megteremtése. A Rantasalmi modellek immáron harmadjára nyerték el a legjobb ház címet. 2003 díjnyertes háza a Laukaa Kiállításon szerepelt Vallon Herra volt. A 2002. év gerendaháza pedig a Rantatahti.

A Villa Mare egy ekorex technológiával épített nagyobb nyaraló, amely úgy lett megtervezve, hogy a fény "körbe fusson" a házon. A természet szeretetének érzékeltetése volt a cél. A Villa Mare teljes területe 116,5 m2, ebből a szobák101,5 m2-t tesznek ki. A gerendaházban van 3 szoba, konyha, étkező, wc, fürdők és szauna kapott helyet.

A Rantasalmi Oy Finnország legrégebbi gerendaház gyártója. Az Ekorex technológia a Rantasalmi egyedülálló fejlesztése. Csak ennek a technológiának van joga a Finn Allergia és Asztma Szervezet logóját használni.

Az ekorex struktúra teljes keresztmetszetében természetes anyagokból tevődik össze. Eredeti, tradicionális gerendából, Ekovilla szigetelő anyagból áll, ami újrahasznosított papírból készül. A struktúra teljes mértékben átszellőzik, nem süllyed, és nagyon jók a hőszigetelési adottságai(U = 0,24 W/m2K) . Kiváló megoldás az év bármely időszakára.

Az ekorex ház fő anyaga a finn, középen vágott és gyönyörű rex gerenda. A külső falakra Ekovilla szigetelés kerül. Ez a szigetelés 80%-ban cellulóz alapú, a maradék 20% pedig bórásvány, mely a struktúra nedvesedését akadályozza meg. Az Ekovilla szigetelés nem ég aktívan, ezért égésbiztos.

A levegő megfelelően páradús minősége a házban jó hatással van az emberi szervezetre. A ház gyakorlatilag mentes minden műanyagtól, ezért hatékonyan és természetesen "lélegzik". A levegő páratartalma mindig megfelelő, a porszennyezettség minimális, ezért az allergiás reakciók és légzési nehézségek lecsökkennek.

Az ekorex struktúra biztonságos és természethű műanyagmentessége miatt. Kellően meleg mindenfajta huzat nélkül. Megfelelő a levegő páratartalma. A levegőnek minimális a porszennyezettsége.

Az ekorex technológiával épült gerendaház tehát egy stabil struktúrájú igazi gerendaház, amely nem zsugorodik, kiemelkedően jó a hőszigetelése, a klímája pedig mind télen mind nyáron ideális.

A gerendák típusai és méretei megtekinthetők a Cég irodájában:

RantaLog Kft.
1062 Budapest, Bajza u. 58.
mobil: 06-20 2040-168
1390 Budapest, Pf. 180.
email: rantasalmi@t-online.hu


© Dura Stúdió 2006.