Valon Herra

A Rantasalmi Oy megnyerte a 2003. Laukaa vásár díját

Finnország legfontosabb építészeti éves vásárának megrendezésére 2003.07.11-2003.08.10 között került sor. 4 héten keresztül, összesen 177.000 látogató érkezett, hogy megcsodálhassa a 20 családi házat, 7 teraszos házat és a különböző kerti szaunákat. A kiállítók Finnország elit házkészítői közül kerültek ki. Mellettük - most először - Älvsbyhus Ab svéd gyártó is kiállított, mint az első nemzetközi cég, mely részt vett ezen a vásáron.

Ebben az évben is, mint eddig, a látogatók megválaszthatták a kiállítás legjobb házát. A Rantasalmi Oy fölényesen győzött a "Valon Herra" nevű házával, mely kb jelentése: "Fény Ura". A Valon Herra egy sokoldalú, modern, energia-takarékos városi gerendaház. A süllyedésmentes Ekorex rendszer összes előnyét maradéktalanul felhasználták a tervezés és a gyártás során. A meglehetősen egyedi házat egy fiatal család részére tervezték (Finnországban) hagyományos anyagokból: gerendából, üvegből és kőből. A ház a legmodernebb hi-fi és plasma technológiával van felszerelve, a világítás távirányítóval működik.

A Rantasalmi Oy már a "2002. Év Háza" címet is elnyerte. A 'Rantatähti' nevű nyertes házat 2002-ben mutatták be a Savonlinnai Gerendaház Kiállításon. A zsűri - mely az építészeti szektor mérnökeiből és szakértőiből állt ?gyönyörűen teljes, harmonikus épületként jellemezte a házat, mely bemutatja a gerenda építkezés sokoldalúságát a kortárs építészetben és építkezésben. A 'Rantatähti' a Rantasalmi Oy által kifejlesztett Ekorex technológiával készült.

Forrás: www.rantasalmi.com

A gerendák típusai és méretei megtekinthetők a Cég irodájában:

RantaLog Kft.
1062 Budapest, Bajza u. 58.
mobil: 06-20 2040-168
1390 Budapest, Pf. 180.
email: rantasalmi@t-online.hu


© Dura Stúdió 2006.